Daten met iemand van een ander geloof

daten-met-iemand-van-een-ander-geloof

Daten met iemand van een ander geloof

Ik ben zelf nogal streng opgevoed wat betreft geloof. Ik ben een moslima en heb geleerd naar de moskee te gaan en mijzelf te wijten aan de heer. Ik hoefde wel geen hoofddoek te dragen, want mijn ouders waren toch wel wat aan de moderne kant. Het was dan ook van nature dat men ervan uitgaat dat ik met een moslim jongen trouw op de traditionele wijze. Nooit had ik zelf ook gedacht dat ik verliefd zou kunnen raken op iemand die geen moslim is.

 

modern

Modern

Zoals ik al zei was ik wel modern opgevoed, alleen was het behouden van de geloof wel belangrijk in mijn familie. Ik was dus vrij om appart te gaan wonen en proberen te staan op mijn eigen benen. Ik had een leuke appartementen complex gevonden waar mijn vriendinnen en ik bleven. Het was een straat waar er meerdere appartementen complexen waren. Schuin tegenover mijn appartementen complex was een andere complex waar een leuke heer woonde. Hij was geen moslim. Dat was direct te zien. Ik week dan ook uit van de gedachte dat hij leuk is. Ik wist toen nog niet dat hij mij ook zat zitten. Elke keer als ik uit huis ging om naar school te gaan in de middag, ging hij ook uit huis. We kruisen elkaars pad en hij groette mij altijd. We stonden altijd bij dezelfde tramhalte. Op een dag begon hij een gesprek met mij. Ik sprak ook gewoon normaal met hem. Vanaf die ene dag spraken wij elke dag met elkaar. Ik vond het erg leuk om met hem te praten en begon langzaam gevoelens te krijgen voor hem. Hij vroeg mij een dagje om te stappen met hem in het weekend. Hoeveel ik mijzelf ook tegenhield om een stap verder te gaan, kon ik mijzelf niet tegenhouden en heb ik ingestemd.

 

op-stap

Op stap

Het was een zaterdag en wij zijn op stap gegaan. We zijn even wat gaan eten in de Burger King en zijn daarna naar de bioscoop gegaan. Ik voelde mij helemaal goed bij hem. Ik dacht niet verder na aan wat mijn ouders ervan zouden vinden of dergelijke. Ik was gewoon blij en ik genoot van mijn moment samen met Cornelis. Aan het einde van de dag kusten we elkaar. Ik had nooit gedacht dat ik dat zelfs zou doen voor het huwelijk. Klinkt wat raar in deze moderne tijd, maar mijn ouders geloven erin dat zelfs een kus pas na het huwelijk gebeurt. Het mag namelijk alleen gebeuren met je partner. Ik schrok wel nadat we gekust hadden. Hij had het ook door en bood zijn excuses aan. Ik vertelde hem toen over mijn ouders en dat zij het misschien niet zullen accepteren. Hoe dan ook, ik zal gewoon blijven in deze relatie, omdat het mij gelukkig maakt. Ik heb dat ook uitgelegd aan mijn ouders en zij begrepen mij. Wat ben ik toch blij. Ik heb een relatie met een niet-moslim en leef heel gelukkig.